Skip to main content

Vrtoglavica je lahko precej nadležna težava. Morda ste že kdaj občutili, kako se vam svet nenadoma zavrti, kako se tla pod vašimi nogami zamajejo in kako se zdi, da izgubljate ravnotežje. Če se vam to dogaja pogosto, veste, kako zelo lahko vrtoglavica vpliva na vaše vsakdanje življenje. A dobra novica je, da obstaja rešitev, ki vam lahko pomaga povrniti stabilnost in se ponovno počutiti samozavestno – namestitev prvega vratnega vretenca, imenovanega tudi atlas.

Kaj povzroča vrtoglavico?

Vrtoglavica sama po sebi ni bolezen, ampak simptom, ki ima lahko različne vzroke. Med najpogostejšimi so težave z notranjim ušesom, ki nadzoruje ravnotežje, težave s krvnim obtokom, nekatere nevrološke motnje ali celo težave s hrbtenico. Še posebej lahko na ravnotežje vpliva nepravilna lega atlasa, prvega vratnega vretenca. Atlas je ključen pri podpiranju glave in omogočanju prostega gibanja, a če je izven svojega optimalnega položaja, lahko povzroči številne težave, vključno z vrtoglavico.

Simptomi vrtoglavice

Simptomi vrtoglavice se lahko razlikujejo glede na vzrok. Lahko se pojavi občutek vrtenja, občutek nestabilnosti ali izgube ravnotežja, slabost ali bruhanje, zamegljen vid ali občutek, da se stvari okoli vas premikajo in težave pri osredotočanju

Če se s temi simptomi spopadate redno, lahko vaša kakovost življenja resno trpi. Morda se izogibate določenim dejavnostim, ker se bojite, da boste izgubili ravnotežje, ali pa se preprosto ne počutite dobro.

Kako pravilna namestitev atlasa vpliva na vaše zdravje?

Atlas, prvo vratno vretence, je izjemno pomemben del vaše hrbtenice. Njegova pravilna lega je ključna za optimalno delovanje živčnega sistema in za ravnotežje telesa. Ko je atlas izven svojega naravnega položaja, lahko povzroči številne težave, vključno z vrtoglavico.

Atlas in vrtoglavica

Ko je atlas v nepravilni legi, lahko pritiska na živce in krvne žile, kar vpliva na pretok krvi v možgane in ravnotežje telesa. To lahko povzroči občutek vrtoglavice, saj možgani ne prejemajo pravilnih signalov iz telesa. Nepravilna lega atlasa lahko tudi vpliva na napetost mišic v vratu in ramenih, kar dodatno prispeva k občutku nestabilnosti.

Učinki nepravilne lege atlasa

Nepravilna lega atlasa ne vpliva samo na vrtoglavico, ampak lahko povzroči tudi druge težave, kot so kronične bolečine v vratu in ramenih, glavoboli in migrene, težave z držo, utrujenost in zmanjšana kakovost spanja.

Če ste opazili, da imate poleg vrtoglavice tudi druge omenjene simptome, je morda čas, da razmislite o preverjanju pravilne lege vašega atlasa.

Namestitev atlasa za odpravo vrtoglavice

Namestitev atlasa je neinvazivna metoda, ki vam lahko pomaga odpraviti vrtoglavico in izboljšati splošno počutje. Gre za postopek, ki vključuje natančno prilagoditev položaja prvega vratnega vretenca, da se vzpostavi naravno ravnovesje v telesu.

Kako poteka postopek?

Postopek namestitve atlasa je preprost in neboleč. Usposobljen terapevt bo z uporabo posebne metode in orodij nežno prilagodil položaj atlasa. Ta prilagoditev omogoča, da se vretence vrne v svoj naravni položaj, kar sprosti pritisk na živce in krvne žile ter izboljša pretok krvi in signalizacijo živčnega sistema.

Koristi namestitve atlasa

Pravilna namestitev atlasa prinaša številne koristi, med katerimi so tudi zmanjšanje ali odprava vrtoglavice, izboljšanje ravnotežja in stabilnosti, zmanjšanje bolečin v vratu in ramenih, manj glavobolov in migren, povečana energija in boljša kakovost spanja.

Vaša pot do boljšega počutja

Če ste se odločili, da je čas za korak k izboljšanju vašega zdravja, je namestitev atlasa lahko prava izbira za vas. Obrnite se na strokovnjake, ki imajo izkušnje s to tehniko in se posvetujte o vaših simptomih in možnostih zdravljenja. Vsak postopek je prilagojen posamezniku, zato boste deležni osebnega pristopa, ki bo upošteval vaše specifične potrebe.

Kaj pričakovati po postopku?

Po namestitvi atlasa boste morda že takoj občutili izboljšanje, vendar je pomembno, da telesu dovolite čas za prilagoditev. Nekateri ljudje občutijo takojšnje olajšanje, medtem ko drugi potrebujejo nekaj tednov, da se simptomi popolnoma umirijo. Vsekakor pa boste s pravilno nameščenim atlasom na dobri poti do boljšega počutja in zmanjšanja vrtoglavice.

Vaša vloga v procesu

Vaša vloga pri uspešnem zdravljenju ni zanemarljiva. Pomembno je, da sledite navodilom terapevta, in da ste dosledni pri nadaljnjih pregledih in morebitnih prilagoditvah. Prav tako je priporočljivo, da poskrbite za splošno zdravje in dobro počutje z redno telesno aktivnostjo, zdravo prehrano in počitkom.

Čas je za korak naprej

Vrtoglavica je lahko zelo moteča in vpliva na vsakdanje življenje, vendar vam ni treba živeti z njo. Namestitev atlasa je učinkovita rešitev, ki vam lahko pomaga odpraviti vrtoglavico in izboljšati splošno počutje. S pravilno lego prvega vratnega vretenca boste ponovno našli ravnotežje, zmanjšali bolečine in povečali kakovost svojega življenja. Če imate težave z vrtoglavico, se posvetujte s strokovnjakom za namestitev atlasa in storite prvi korak k boljšemu zdravju.

Ne dovolite, da vas vrtoglavica ovira pri uživanju v življenju. S pravilno namestitvijo atlasa se lahko ponovno počutite stabilno, samozavestno in polno energije. Vaše zdravje je vredno vsakega truda, zato ne odlašajte in se podajte na pot do boljšega počutja že danes. Prijavite se na brezplačni pregled!

Close Menu

Združenje HumanUP


Medvedova ulica 12
1000 Ljubljana

Mag. Damnjan Damnjanović
predsednik Združenja HumanUP
+386 70 871 384
info@namestitev-atlasa-humanup.si