Skip to main content

Mladenič kot se šika - reprezentant Matej Petretič

Pred dvema letoma je prostore našega Združenja obiskala družina Petretič , Majda, Marko in Matej iz Iga. Takrat 13 letni Matej je že živel na Češkem, kjer je profesionalno igral v tamkajšnji hokejski mladinski ligi. Zaradi športnih obveznosti je moral tudi šolske obveznosti izpolnjevati na Češkem, po njihovem vzgojno-izobraževalnem programu. Matej je profesionalno po namestitvi atlasa zelo hitro napredoval in je takoj po vrnitvi na Češko na poziciji branilca, na kateri igra bil brez konkurence v svojem moštvu. Ne dolgo zatem so postali mladinski prvaki na Češkem, zahvaljujoč tudi fanatastični igri, ki jo je pokazal naš up, Matej Petretič. Sledile so tudi druge nagrade ter osvojeni turnirjii.

Za njegovo odlično igro v Češkem klubu Litvinov so slišali tudi v slovenski reprezentanci in ga poklicali na priprave. Na CCM turnirju na Bledu letos je državna reprezentanca U-16, katere vidni član je bil naš Matej Petretič, je na njihovo in naše veliko veselje osvojila prvo mesto.

Tudi v šoli ima vse enke. Ja, prav ste prebrali, ima vse enke in do skoraj, ko je bil oče Marko na obisku svojem sinu v šoli tamkajšnji profesori sploh niso vedli, da Matej prihaja iz Slovenije. Mislili so, da je kot vsi ostali v učilnici, Čeh. Namreč na Češkem enke pomenijo najboljše ocene in Matej se lahko pohvali z odličnim uspehom ter pohvalami tudi v šoli.
Mladenič, kot se šika, bi rekli. Ob tem, da je komaj petnajstletni Matej zelo obetaven športnik je sočasno tudi zelo dober učenec in nasploh zelo prijeten in uvideven mladenič. Ima rad svojo državo in ima nacionalni občutek, čeprav se kali na Češkem, ve od kam prihaja in katero državo ima v srcu.

O uspehu Mateja Petretiča bomo brez dvoma slišali še v prihodnje kot tudi o uspehu naše HumanUP metode. Z veseljem pričakujemo naslednji letni obisk našega časnega člana Mateja in njegovih staršev, ki so resnična in požrtvovalna podpora svojemu sinu..
Na primeru našega reprezentanta želimo pokazati na pomen pravilne lega prvega vretenca atlasa predvsem pri naših najmlajših na področju prehrane, pri kordinaciji, kondiciji, spominu, kondiciji, možnosti pravilnega reagiranja v kritičnih sitacijah, ki jih je v primeru Mateja ogromno na športnem terenu, modernem koleseju. Ko je pravilna povezava med možgani ter telesom se lažje in bolj učinkovito učimo in imamo vse petke na Slovenskem in vse enke na Češkem, seveda.

Še veliko profesionalnih uspehov v prihodnje želimo našemu najbolj simpatičnemu in pridnemu članu zdaj že “velikemu” petnajstletnemu mladeniču, Mateju Petretiču.

Close Menu

Združenje HumanUP


Medvedova ulica 12
1000 Ljubljana

Mag. Damnjan Damnjanović
predsednik Združenja HumanUP
+386 70 871 384
info@namestitev-atlasa-humanup.si