Skip to main content

To jesen je Združenje HumanUP obiskal znani slovenski nogometni reprezentant Bojan Jokić

Bojan Jokić se je za obisk odločil po nasvetu soproge Nataše Erkić Jokić, ki je že dlje časa zadovoljna članica Združenja HumanUP. Vzrok pa je bila Bojanova poškodba, ki jo je staknil na reprezentančni tekmi s Slovaško 1. septembra letos. Bojan je bil namreč zaradi poškodbe prisiljen zapustiti zelenico na Slovaškem neposredno po začetku srečanja, kar je seveda slabo vplivalo na zmogljivosti slovenske izbrane vrste.

Klubski strokovnjaki so po prvih izvidih ocenili, da bo reprezentant  zaradi rehabilitacije mišice z igrišča odstoten od sedem do osem tednov. Bojanu smo z masažo zatilja in namestitev prvega vratnega vretenca (atlasa) izvedli 5. septembra. Samo nekaj tednov pozneje je Bojan že branil barve svojega kluba Ufa v Rusiji. Še več, 5. oktobra je že bil na igrišču, med tedaj odločilno tekmo slovenske izbrane vrste z Anglijo in 8. oktobra s Škotsko. In to samo slab mesec po namestitvi prvega vratnega vretenca (atlasa) z metodo HumanUP. Hitro okrevanje reprezentanta  je bilo presenečenje za vse, tega ni pozabil omeniti niti komentator z neposrednega prenosa tekme z Anglijo 5. oktobra.

Presenečeni pa nismo bili HumanUP atlasologi, ker vemo, da se je z delovanjem na ligamente in posledično postavitvijo atlasa v anatomski položaj vzpostavila boljša povezava telesa z možgani, regeneracija pa se je odvijala naravno in dvakrat hitreje od pričakovanj. Ob tem je tudi manjša verjetnost za ponovitev poškodb, kar je ključnega pomena, še posebej pri športnikih. Ti so manj utrujeni, imajo boljšo gibljivost in spretnost, zaradi boljše povezave možganov s telesom, pa se hitreje odzivajo na različne dogodke med tekmo. Zelo smo veseli njegovega hitrega okrevanja in pozitivnega razvoja stanja po zgoraj navedeni poškodbi pri reprezentantu Jokiću, katerega bomo vedno veseli tudi pri rednih kontrolah. Zaradi namestitve prvega vratnega vretenca po metodi HumanUP, ki posledično zviša fizične in psihične zmogljivosti, katere zagotavljajo pričakovanja za boljšo igro ter celovit osebni napredek reprezentanta Jokića, kar mu poklicno in zasebno iskreno tudi želimo.

Close Menu

Združenje HumanUP


Medvedova ulica 12
1000 Ljubljana

Mag. Damnjan Damnjanović
predsednik Združenja HumanUP
+386 70 871 384
info@namestitev-atlasa-humanup.si